Bronnen ergonomie

In het jaar 2000 werd een werkgroep samengesteld met het doel de arbeidsomstandigheden van medewerkers in de kinderopvang te verbeteren en het ziekteverzuim te verminderen.

FCB kwam enige jaren later met een aantal informatieve en praktische boekjes zoals de Tilwijzer en de  Ergonomiewijzer. Deze zijn helaas niet meer verkrijgbaar maar op de site www.fcb.nl zou je nog informatie moeten kunnen vinden.

De zorg en verpleging kreeg een soortgelijke opdracht van de overheid en riep de ergocoach in het leven.  Inmiddels weten we hoe succesvol deze functie is geworden en zijn de ergocoachdagen in Nieuwegein een begrip geworden.

Veel informatie over ergocoaches vind je op www.gezondenzeker.nl

Nico Knibbe en zijn zus Hanneke Knibbe richtten samen Locomotion op en zijn een onuitputtelijke bron op gebied van gezondheidkundig advies.  www.locomotion.nl

Nico is heel actief in het maken van filmpjes en altijd bereid vragen te beantwoorden.

Inga Mol is verpleegkundige en specialiseerde zich in haptonomisch verplaatsen. Van haar hand is het boek “Wat zeg je?”  over de taal van het lichaam bij de verzorging van kinderen. ISBN 978 90 352 3160 3. Een bron van inspiratie voor iedereen die wil leren om samen met het kind te bewegen in plaats van de bewegingen van het kind over te nemen.